11. lokakuuta 2020

Käsämän frisbeegolfrata ja Latingin kota

Käsämän frisbeegolfrataan ja Huttulammen ympäristöön lähti tutustumaan Liperin Kokkoveikkojen aikuispartioryhmä Liito-oravat. Elokuun sunnuntain aurinkoinen ilma kutsui paikalle viisi liitävää oravaa ja mukanaan erilaisia kiekkoja. 

Autot jätettiin Silmutielle Luovin parkkipaikalle, jossa on oma merkintä retkeilijöille. 

Rata sijaitsee lähellä Luovin ammattiopistoa, vain kivenheiton päästä Liprakan uimahallista ja se on 9-väyläinen rata joka kulkee välillä nurmikkoalueella välillä mäntymetsässä. Radan sanotaan olevan harrastajille sopiva ja ainakin Liito-oravien mielestä rata oli mukava heittää. Mikään ammattilainen ei tarvitse olla päästäkseen radan maaliin saakka. Kaikki Liito-oravat olivat ensikertalaisia kyseisessä lajissa.


Välillä rata kulki nurmikkoalueella, välillä kanervikossa puolukoiden seassa. Kunnes saavuttiin mäntymetsään. Harmittavasti osalle heittäjistä puut olivat tiellä ennen kuin kiekko saavutti maalikorin. Mutta se ei pilannut intoa ja iloa kiekkojen heittämisessä. Nauru raikui pitkin Käsämän metsiä kiekkoja väistellessä ja niiden osuessa puiden runkoihin.


   Kokeiltiin eri tyylejä myös heittää kiekkoa. Joku totesi että kiekko lentää vasemmalla kädellä paremmin, vaikka olikin oikea kätinen. Kaikki oltiin samaa mieltä siitä, että kiekoissa on ero painojen ja paksuuden suhteen jotka vaikuttaa lentorataan. Kunnon mäkikin kiivettiin ylös eräälle heittopaikalle, kunnonkohotusta samalla, hauskalla tavalla.  

    

Radan loputtua Liito-oravat istahtivat Latingin kodan, jota myös Huttulammen kodaksi kutsutaan,  edustalla olevalle tulipaikalle syömään eväitä ja suunnittelemaan tulevaa.


Latingin kota sijaitsee Kinttupolku -reitistön varrella. Kudan edustalla on myös tulipaikka
Kota on lukittu, mutta sen avauskoodin saa soittamalla joko Luoville tai kodan yhteyshenkilölle. Kodan läheltä löytyy puuvarasto ja WC. Joten alue sopii hyvin myös lapsiperheiden retkeily paikaksi. 


 

Huttulammen ympäri kiertää vajaa 2 km mittainen ulkoilureitti, joka on helposti kuljettavissa lastenrattaiden kanssa. Tällä kertaa Liito-oravat keskittyivät frisbeegollin heittämiseen ja jättivät lammen kiertämisen toiseen kertaan, vaikkakin rata kulki lammen lähistöllä ja melkein lammen puoliväliin saakka. 

Alueena Käsämän Latingin kota ympäristöineen ja frisbeegolfrata antaa koko perheelle paljon iloa. Liito-oravat suosittelee. 


Missä: Käsämässä, Luovin ammattiopiston vieressä, Silmutie 16, Huttulammen rannalla

Varustus: Kota, ulkotulipaikka, WC, puuvarasto, Frisbeegolrata, Huttulammenkierto ulkoilureitti 

Reitti: Autolla pääsee parkkipaikalle josta pieni kävelymatka kodalle ja radalle

Ryhmä: Liperin Kokkoveikkojen aikuispartioryhmä Liito-oravat

Retkeilijöiden mielestä parasta: Hyvät maastot ja hyvin hoidettu kota-alue


Kuvat ja teksti: Sonja & Katja /Liperin Kokkoveikot ry 
Retkipaikkaesittely on tehty yhteistyössä Liperin kunnan kanssa